TikTok, den populära sociala medieplattformen som har tagit världen med storm, har nyligen lanserat en ny funktion som gör det möjligt för marknadsförare att skapa sökannonser på plattformen. Detta är en viktig utveckling eftersom det ger företag möjlighet att nå ut till en bredare publik och öka sin synlighet online.

Ny Funktionalitet

Den nya funktionen, ”Search Ad Toggle”, gör det möjligt för annonser att visas som en del av användarens sökresultat. Funktionen utnyttjar befintligt annonsinnehåll för att visa annonserna tillsammans med organiska sökresultat. När den är aktiverad, visas de nya sökannonserna som sponsrat innehåll och kommer att visas bland sökresultaten baserat på relevans, användaravsikt och bredare lärdomar från annat användarbeteende.

Fördelar

Det finns flera fördelar med att använda ”Search Ad Toggle” på TikTok:

  1. Ökad Räckvidd: Funktionen ger varumärken möjlighet att utöka räckvidden av sina kampanjer till användare med hög avsikt som söker information som är relevant för deras verksamhet.
  2. Effektivitet: Enligt TikToks interna forskning ser 70% av annonsgrupperna som använder ”Search Ads Toggle” en mer effektiv prestanda och konverteringar från sökning än när funktionen inte är engagerad.
  3. Flexibilitet: ”Search Ads Toggle” kommer automatiskt att vara inställd på ”på” när varumärken ställer in en in-feed-annonskampanj, men annonsörer kan välja att inte delta i funktionen. De kan också slå på växeln mitt i kampanjflygningen.

Framgångsrika Fallstudier

Clinique UK och skönhetsmärket DIBS är två varumärken som har rapporterat framgång med att använda ”Search Ads Toggle”. Clinique UK registrerade 74 000 inkrementella sökintryck, en 441% ökning av konverteringsfrekvensen och en 51% ökning av klickfrekvensen. DIBS såg en 8% högre konverteringsvolym och en sex gånger högre konverteringsfrekvens jämfört med deras icke-sökannonser.

Framtida Perspektiv

TikToks nya ”Search Ad Toggle” ger marknadsförare möjlighet att öka räckvidden och effektiviteten av sina annonskampanjer. Med framgångsrika tidiga tester och den växande populariteten av TikTok som en plattform för att upptäcka nya varumärken och produkter, kan denna nya funktion vara en viktig möjlighet för varumärken som vill stärka sin online-närvaro och engagemang med en yngre målgrupp.

TikToks nya ”Search Ad Toggle”-funktion markerar plattformens fortsatta engagemang för att förbättra annonsörers förmåga att nå ut till sin målgrupp effektivt. Med en växande användarbas och framgångsrika tidiga testfall, har ”Search Ad Toggle” potentialen att omvandla hur varumärken interagerar med konsumenter på TikTok. Detta steg mot sökbaserad annonsering kan också ses som TikToks svar på konkurrerande plattformar och deras annonslösningar. Medan traditionella sociala medieplattformar fortsätter att dominera den digitala annonsmarknaden, skapar TikTok nya vägar för varumärken att engagera sig med konsumenter på kreativa och innovativa sätt.

  1. TikTok enables new search ad functionality for marketers- Marketing Dive
  2. 2. TikTok Business blogg [July, 2023]

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt