FAQ2023-08-27T00:11:17+02:00

Här listar vi vanliga frågor och svar

Vilken roll spelar sökordsanalys i min marknadsföringsstrategi?2023-04-19T14:00:27+02:00

Sökordsanalys är en viktig del av din marknadsföringsstrategi eftersom det hjälper dig att förstå vad din målgrupp söker efter och vilka ord de använder när de söker. Genom att använda rätt sökord kan du öka synligheten och trafiken till din webbplats.

Vad är skillnaden mellan SEO och PPC?2023-04-19T13:57:45+02:00

SEO (sökmotoroptimering) handlar om att förbättra organiska sökresultat genom optimering av webbplatsens innehåll och tekniska struktur. PPC (pay-per-click) är en annonsform där du betalar för att visa annonser i sökresultatet. Skillnaden är alltså att SEO fokuserar på att förbättra organiska sökresultat medan PPC handlar om att betala för att synas högre i sökresultatet.

Vad är betald annonsering och hur fungerar det?2023-04-19T13:56:07+02:00

Betald annonsering är en digital marknadsföringsmetod där du betalar för att visa annonser för din målgrupp. Det kan inkludera sökmotorannonsering, sociala medier-annonsering, displayannonsering och mer. Annonserna visas för en specifik målgrupp baserat på demografi, intressen och beteenden.

Hur kan jag mäta framgången för min digitala marknadsföringskampanj?2023-04-19T13:55:20+02:00

Det finns flera sätt att mäta framgången för din digitala marknadsföringskampanj, inklusive trafik på webbplatsen, konverteringsfrekvens, kundtillväxt och ROI (avkastning på investeringar). Genom att ställa in tydliga mål och regelbundet övervaka dina resultat kan du justera din strategi för att förbättra din prestanda.

Vilka digitala marknadsföringsmetoder är mest effektiva?2023-04-19T13:53:12+02:00

De mest effektiva digitala marknadsföringsmetoderna beror på målgruppen och branschen. Några vanliga metoder inkluderar sökmotoroptimering (SEO), sociala medier-marknadsföring, e-postmarknadsföring och betald annonsering. Genom att analysera din målgrupp och dina mål kan du välja de mest lämpliga metoderna för din verksamhet

Funkar verkligen google Ads?2022-10-27T12:17:52+02:00

Ja, Google Ads fungerar. Du kan skapa en marknadsföringskampanj med hög ROI med en optimerad annonskampanj och ett optimerat flöde av leads.

Skillnaden mellan digital marknadsföring och marknadsföring i sociala medier2022-10-31T22:47:27+01:00

Digital marknadsföring och marknadsföring i sociala medier byts ofta ut när man skapar en marknadsföringsstrategi. Även om digital marknadsföring och marknadsföring i sociala medier ibland kallas för samma sak är det två olika aspekter av en marknadsföringsplan.

Skillnaden mellan de två är enkel: Digital marknadsföring är ett paraplybegrepp och omfattar alla typer av marknadsföringsaktiviteter medan marknadsföring i sociala medier är en aspekt av digital marknadsföring och fokuserar främst på användningen av marknadsföring på sociala medieplattformar.

Vilka är de åtta typerna av digital marknadsföring?2022-05-17T23:57:08+02:00

Digital marknadsföring kan i stort sett delas in i åtta huvudkategorier, bland annat: Sökmotoroptimering, Pay-per-Click, marknadsföring i sociala medier, innehållsmarknadsföring, e-postmarknadsföring, mobilmarknadsföring, marknadsföringsanalyser och affilieringsmarknadsföring.

Vad är digital marknadsföring?2022-05-18T17:58:46+02:00

Digital marknadsföring, även kallad marknadsföring online, är marknadsföring av varumärken för att få kontakt med potentiella kunder med hjälp av internet och andra former av digital kommunikation. Detta omfattar inte bara e-post, sociala medier och webbaserad reklam, utan även text- och mediebudskap som marknadsföringskanal.
Om en marknadsföringskampanj involverar digital kommunikation är det i princip digital marknadsföring.

 

Behöver mitt företag investera i SEO?2022-04-23T15:30:19+02:00

Ja, ditt företag bör investera i SEO. Sökmotoroptimering erbjuder ett sätt att öka trafiken utan att betala för varje enskilt klick. När du kör PPC-annonser debiteras du för varje enskilt klick som kommer till din webbplats via den kanalen. Men om din webbplats rankas organiskt i sökmotorerna är denna trafik i princip gratis (åtminstone när det gäller kostnad per klick). Naturligtvis krävs det investeringar i färdigheter och resurser för att placera en webbplats på SERP.

Organisk vs. betald annonslistning på SERPs

Om du kan placera din webbplats högst upp i sökmotorerna kommer du att dra nytta av en ström av trafik som inte har några klickkostnader förknippade med den och som inte upphör när annonserna stängs av. Om du rankas organiskt får du synlighet dygnet runt.

Men låt oss också komma ihåg att organiska sökningar står för i genomsnitt 53 % av den totala trafiken på webbplatsen. Om du ignorerar SEO kan dina konkurrenter njuta av denna trafik. De flesta företag kan inte bortse från vikten av SEO. Oavsett vilken typ av företag du är, om du är ett lokalt företag, säljer online eller är ett globalt företag, måste du vara uppmärksam på din SEO-strategi.

 

Varför rankas inte min webbplats på Google?2022-02-12T16:43:03+01:00

Om din webbplats inte rankas på Google finns det några olika orsaker till det. Men först ska du gå till Google och göra en ”site” sökning efter din webbplats.

t.ex. ”site:aftonbladet.se”

Om du ser din webbplats webbsidor listade vet du att din webbplats är indexerad. Anledningar till att din webbplats inte rankas kan vara följande:

Din webbplats är ny och har inte byggt upp tillräcklig auktoritet för att rankas för konkurrenskraftiga sökfrågor. Du kan inte lansera en webbplats och förvänta dig att den ska rankas för dina målfrågor över en natt, utan du måste visa att du förtjänar att rankas.
Ditt innehåll matchar inte sökarens avsikt eller saknar djupgående analys eller kvalitet jämfört med de sidor som rankas för de sökfrågor du tittar på. Du måste se till att de sidor du tillhandahåller är minst lika bra som, helst bättre än, det som redan rankas.
Om du inte ser någon av din webbplats sidor i listan betyder det att den inte har indexerats. Det kan bland annat bero på följande:

Det kan bero på följande orsaker: Din webbplats blockerar sökmotorerna från att söka efter den (vanligtvis i filen robots.txt) eller instruerar dem att inte indexera den (vanligtvis med hjälp av noindex-taggar). Om du löser dessa blockeringar bör din webbplats indexeras.
Din webbplats har lanserats mycket nyligen (inom några dagar) och du har inte skickat in webbplatsen till Google eller länkat till den någonstans, vilket innebär att den ännu inte har indexerats. Ställ in Google Search Console och begär indexering.
Din webbplats har fått en manuell bestraffning för hela webbplatsen för att ha brutit mot Googles riktlinjer för webbansvariga. Detta är sällsynt och osannolikt. Det krävs dock att du har använt dig av en mycket svart SEO-taktik för att detta ska inträffa.

 

Är det värt att annonsera på Sociala medier?2022-02-12T17:21:19+01:00

Den mängd pengar som spenderas på betalda annonser i sociala medier har stadigt stigit sedan 2019, och nu när företag förbereder sig för att spendera nästan en femtedel av sina annonsbudgetar på denna betalda kampanj är det tydligt att annonser i sociala medier håller på att bli en viktig del av marknadsföringsstrategierna för små och stora företag.

Sociala medier annonsering hjälper till med att rikta målgrupper och driva försäljning precis som organiska sociala medier gör. Oavsett vad du säljer eller vem du säljer det till, kan annonsering i sociala medier hjälpa till att sprida ditt varumärke och få fler leads. Chansen är stor din publik finns på ett eller flera sociala nätverk, och att de ofta är det.

Det kan ta flera dagar att bygga upp organisk trafik i sociala medier på grund av de algoritmer som arbetar bakom kulisserna på de mest populära sociala medier plattformer.

NYHETER OCH INSIKTER

  • Rollen av en Digital Marknadsföringsbyrå

  • TikTok Aktiverar Ny Sökannonsfunktion för Marknadsförare

  • Så Fixar du Brutna Länkar: En Komplett Guide

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt

Nyfiken på våra tjänster?

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa er att växa digitalt