Redan innan pandemin slog till fanns krav på digitalisering, men med pandemin accelererades digitaliseringen med rasande takt. När hela världen förändrades, flyttade kunderna ut på nätet. Helt plötsligt prioriterade alla företag de digitala, medan många små och medelstora företag kämpade för att hänga med. Färdplaner som löpte över flera år implementerades på bara några månader. Nya, säkrare sätt att göra affärer introducerades mer eller mindre över en natt. Och i princip alla konsumenter upptäckte hur bekvämt och effektivt det är med e-handel som är i gång dygnet runt. På bara några månader fick vi ett helt nytt affärslandskap.Förra året slog e-handeln alla försäljningsrekord. Alla branscher ökade sin e-handelsomsättning och många aktörer öppnade för e-handelsförsäljning. Enligt Enligt Postnord e-handel barometers rapport.

Vikten i att möta sina kunder där de befinner sig

Många småföretag som inte klarade av digitaliseringen, hade svårt att personligen interagera med kunder i en värld med nedstängningar och hårda restriktioner. Och andra företag hade förmågan att utnyttja kraften i digitalisering för att ta klivet in i framtiden.

Det finns fem generationer av kunder och alla är tillgängliga digitalt på ett eller annat sätt, via någon kanal eller plattform. Så om du vill expandera i år, återhämta dig från pandemins effekt är det viktigt att digitalisera din verksamhet. Digitaliseringen gör helt enkelt att små och medelstora företag kan vara mer flexibla, kreativa och effektiva, vilket ger dem fördelar som allt från ökad visibilitet, ökad lönsamhet och bättre kundupplevelser.

Viktigt att kunna rikta sig till sin målgrupp

En digital närvaro ger dig tillgång till verktyg och tekniker som gör att du kan rikta marknadsföringen till en specifik idealkund och demografisk grupp. Detta har potential att avsevärt öka din försäljning. I takt med att tekniken utvecklas med ökad integrering av verktyg för artificiell intelligens och maskininlärning, kommer det att bli allt enklare att rikta in sig på kunder och förstå deras preferenser och beteenden. Men bara om du har en väletablerad digital närvaro.

Den konkurrenskraftiga marknadsföringen är digital i dag

Det handlar inte bara om att se till att du får kontakt med kunderna via de kanaler och plattformar som de använder dagligen, utan också om att investera effektivt när det gäller marknadsföring. Digital displayannonsering och SEO är till exempel två digitala marknadsföringstekniker som kan ge mycket positiva resultat och som endast kan nås med en digital närvaro.

Det är ingen tvekan om att framtiden är digital. Och det finns inga skäl till att framtiden inte skulle vara rättvis. Boka in en kostnadsfri konsultation.Vårt digitala marknadsföringsteam har bred kompetens inom digital marknadsföring, och de svarar gärna på era frågor. Läs mer vår tjänster inom digital marknadsföring.