Ja, ditt företag bör investera i SEO. Sökmotoroptimering erbjuder ett sätt att öka trafiken utan att betala för varje enskilt klick. När du kör PPC-annonser debiteras du för varje enskilt klick som kommer till din webbplats via den kanalen. Men om din webbplats rankas organiskt i sökmotorerna är denna trafik i princip gratis (åtminstone när det gäller kostnad per klick). Naturligtvis krävs det investeringar i färdigheter och resurser för att placera en webbplats på SERP.

Organisk vs. betald annonslistning på SERPs

Om du kan placera din webbplats högst upp i sökmotorerna kommer du att dra nytta av en ström av trafik som inte har några klickkostnader förknippade med den och som inte upphör när annonserna stängs av. Om du rankas organiskt får du synlighet dygnet runt.

Men låt oss också komma ihåg att organiska sökningar står för i genomsnitt 53 % av den totala trafiken på webbplatsen. Om du ignorerar SEO kan dina konkurrenter njuta av denna trafik. De flesta företag kan inte bortse från vikten av SEO. Oavsett vilken typ av företag du är, om du är ett lokalt företag, säljer online eller är ett globalt företag, måste du vara uppmärksam på din SEO-strategi.